Rècord de pluja a l'agost a Moscou (Google)
Rècord de pluja a l'agost a Moscou (Google)

Moscou ja ha superat el rècord de pluja en un mes d'agost

Si trobeu a faltar la pluja i voleu obrir el paraigua, només cal viatjar a Moscou

Néstor GómezActualitzat

Falten un quants dies perquè s'acabi l'agost i Moscou ja ha registrat l'agost més plujós en 140 anys, com a mínim. Des del principi del mes, les pluges a Moscou han acumulat 163,1 l/m², una dada que trenca el rècord anterior, que datava del 1973 quan es van recollir 162,9 l/m².

Les pluges més abundoses d'Europa, en grans extensions, durant la setmana passada van caure al Districte Central i Nord-oest de Rússia, amb registres que van acumular entre 50 i 100 l/m².

El rècord de pluja de l'agost de Moscou se superarà durant els propers dies perquè s'esperen més precipitacions. Els rècords de precipitacions en forma de neu o pluja a Moscou dels darrers anys no són pas nous. Vadím Zavódchenkov, del Centre Meteorològic Fobos, afirma que nombrosos  rècords de precipitació batuts darrerament mostren que l'escalfament del planeta s'ha instal·lat en la franja central de Rússia. La temperatura mitjana en la zona central de la Rússia europea ha augmentat entre 2 i 3 graus en els darrers trenta anys i les precipitacions s'han incrementat un 15%.

Anar al contingut