Messi ha estat ben marcat pels jugadors de Las Palmas (Reuters)
Els #11Tuitulars del Costa

Las Palmas, 1 - Barça, 1. Jordi Costa: "Mateu Lahoz s'avorria i ha tirat de 'reglament particular'"

Jordi Costa analitza l'empat a 1 al camp de Las Palmas. Un partit previ al de diumenge, contra l'Atlètic de Madrid

1. Valverde dona descans a Piqué i Rakitic, però no protegeix Suárez (xiula Mateu Lahoz) de cara a l'Atlètic de Madrid. I encara sorprèn més que triï Aleix Vidal davant de Dembélé i Coutinho

2. Trobo incongruent que Aspiazu digui que ja pensaran "en l'Atlètic de Madrid un cop s'acabi el partit d'avui", alhora que Valverde es lamenta per tenir un dia menys de descans que els "colchoneros". Les rotacions i la plantilla serveixen per a això.

3. Paco Jémez ha estat fidel al seu llibre d'estil: defensa avançada i pressió alta. Però, amb pilota, té elements massa físics i massa pocs delicats per intentar discutir la possessió al Barça. Ha aconseguit puntuar contra el Barça al novè partit, un dels pitjors que li he vist a un equip seu

4. Si Griezmann està fi, Messi és inabastable. En la línia del partit contra el Girona, està desmuntant el Las Palmas apareixent freqüentment entre línies. El 0-1, un golàs de falta que havia provocat ell mateix

5. Mateu Lahoz s'avorria i ha tirat de 'reglament particular'. Abans del descans, no ha vist una mà de Chichizola fora de l'àrea que només admetia el dubte entre groga o vermella, i just després, ha castigat el Barça amb penal per una mà de Digne de voluntarietat molt discutible. 1-1

6. Arbitratge a part, la inexplicable passivitat del Barça després del 0-1 ha permès als canaris tornar al partit. Ganes de complicar-se la vida

7. La temptació de carregar contra el partit d'Aleix Vidal, Paulinho o Digne hi és, però seria injust assenyalar individualitats quan el col·lectiu ha tingut un comportament tan decebedor

8. Despoblar el mig del camp -Iniesta fora- per acumular davanters -Dembélé- quan el problema és que no generes futbol, ni controles el partit és un tic que encara no li coneixia a Valverde

9. Si traiem de l'equació els primers 20 minuts de Messi, el Barça ha fet tan pocs mèrits per guanyar com el Las Palmas. L'empat em sembla un càstig just

10. L'única bona notícia d'avui és que Suárez no ha vist la cinquena targeta groga. Esperem que no sancionin Piqué per anar-se'n a buscar l'àrbitre

11. El Barça ha perdut 6 punts d'avantatge respecte de l'Atlètic de Madrid en 5 jornades i reobre la Lliga. Depèn d'ell mateix tornar a tancar-la diumenge. Però no només haurà de millorar els resultats, sinó sobretot el seu futbol