València

València i Múrcia s'uneixen a Madrid i anuncien que declararan les corrides de toros bé d'interès cultural

Els governs autonòmics del PP fan pinya a favor dels toros. Després que el govern de Madrid hagi anunciat que declararà bé d'interès cultural les corrides de toros, València i Múrcia han decidit unir-se a aquesta iniciativa ja que consideren que són una tradició espanyola que es troba amenaçada i que cal protegir. El PP respon així al debat que s'està portant a terme al Parlament de Catalunya per debatre la possibilitat de prohibir aquesta pràctica a territori català.

Actualitzat
El País Valencià ha fet aquest anunci seguint les passes de la comunitat madrilenya, que aquest dijous va anunciar que proclamaria la festa taurina bé d'interès cultural. Segons la seva presidenta, Esperanza Aguirre, les corrides de toros són una tradició amenaçada que cal protegir i garantir com faci falta.

La decisió dels governs de Madrid i València arriba precisament en el moment en què el Parlament de Catalunya debat la possibilitat de prohibir aquesta pràctica a territori català a petició d'una iniciativa legislativa popular.

Per la seva banda, el PSC ha titllat la presidenta madrilenya d'oportunista i des d'Esquerra Republicana Joan Puigcercós ha assegurat que aquest debat ha de ser ètic i que s'ha d'apartar de la confrontació entre Catalunya i Espanya.

En aquest sentit, el govern espanyol no pren part en el debat i la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega ha assegurat que respecta tant la intenció dels governs autonòmics de Madrid, València i Múrcia de declarar-les bé d'interès cultural, com el debat que s'està fent al Parlament de Catalunya i que podria acabar amb la seva abolició en territori català.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut