Un Madrid molt eficaç s'emporta la victòria del Nou Estadi i ja és segon a la Lliga (1-3)

El Reial Madrid s'ha emportat la victòria del Nou Estadi amb la llei del mínim esforç. El Nàstic ha fet una gran primera part i s'ha avançat amb un gol de penal d'Abel Buades, però els blancs han empatat abans del descans per mitjà de Roberto Carlos en el primer xut que feien entre els tres pals. En la represa, els granes han tingut les millors ocasions però Helguera i Robinho, a cinc minuts del final, han sentenciat. Tot i el resultat final, el Nàstic ha rebut un càstig excessiu pels mèrits que ha fet i continuarà una jornada més en zona de descens.

El Nou Estadi de Tarragona s'ha vestit de gala per rebre la visita del Reial Madrid. Fabio Capello ha repetit el mateix onze titular que va derrotar el Barça però que durant la primera part s'ha assemblat més a l'equip que va perdre a Getafe que a l'equip que es va imposar als blaugranes al Bernabéu. Durant els primers 45 minuts, els granes han dominat de forma absoluta el partit davant un rival que ha renunciat a la pilota i que només s'ha dedicat a defensar els atacs locals.

Els homes de Luis César han jugat sense cap tipus de complex i Casillas s'ha convertit en el millor jugador blanc amb diferència. El porter madridista ha desviat a córner un xut de Gil, molt actiu per la banda esquerra, i pràcticament a continuació ha refusat una rematada d'Abel Buades. Però el domini del Nàstic ha tingut premi en el minut 27. Cannavaro ha comès un clar penal sobre Makukula que Mejuto González ha assenyalat a instàncies de l'assistent i el mateix Buades s'ha encarregat de transformar en el primer gol del partit. L'àrbitre asturià ha perdonat l'expulsió al defensa italià, que ha abatut el davanter congolès en una jugada manifesta de gol.

El Madrid no ha reaccionat i ha seguit jugant de la mateixa manera però a dos minuts del descans, els blancs han tret petroli en una jugada a pilota parada. Llera ha comès una ingènua falta a la frontal de l'àrea i Roberto Carlos, en el primer xut del seu equip a porteria, ha fet l'empat a un. La pilota ha acabat entrant pel mig de la tanca defensiva, que s'ha obert en l'últim moment i ha deixat completament venut Rubén Pérez, titular en detriment de l'habitual Bizarri.

La segona part ha començat igual que la primera, amb una doble ocasió del Nàstic. Però tot i tenir les millors ocasions del partit, qui ha tornat a marcar ha estat el Madrid en el minut 49, en una demostració d'eficàcia espectacular. A la sortida d'un córner, Helguera ha aprofitat la passivitat defensiva dels granes per establir l'1-2 amb un cop de cap que s'ha colat entre Rubén i Llera. Amb la llei del mínim esforç, els blancs s'han posat per davant en el marcador en dos jugades d'estratègia. La resposta del Nàstic ha estat inmediata i un minut després, Makukula ha perdonat l'empat de forma incomprensible.

El Nàstic ho ha seguit intentant però els minuts han anat pesant com una llosa davant la desesperació de Luis César a la banqueta, que ha vist com l'esforç dels seus jugadors no ha estat recompensat com a mínim amb el gol de l'empat. Casillas ha tornat a salvar el seu equip desviant a córner una rematada de Pinilla i a cinc minuts del final, ha arribat la sentència definitiva. Robinho, de volea, ha rematat al fons de la xarxa una centrada de Sergio Ramos i ha deixat completament mut el públic del Nou Estadi. I amb el partit completament decidit, Rubén ha evitat el quart d'Emerson, un càstig excessiu pels mèrits d'un i altre equip. Ja en temps de descompte, Llera ha pogut reduir distàncies a la sortida d'un córner però el seu cop de cap s'ha estavellat al travesser.

Amb aquesta victòria, el Madrid ja és segon amb 17 punts, dos menys que el Barça, mentre que el Nàstic es queda amb els 4 que tenia i seguirà una jornada més en zona de descens tot i haver jugat un dels millors partits de la temporada.