Ciclisme

Un jutjat d'instrucció declara nul·les les actuacions del CONI en el cas Valverde

El procés que ha obert el Comitè Olímpic Italià en contra d'Alejandro Valverde ha rebut un revés. El titular del jutjat d'instrucció número 31 de Madrid ha negat l'ús de les proves procedents de l'"operació Port" que havia sol·licitat. La prova, una bossa de sang que presumptament coincidiria amb l'ADN de Valverde, no podrà ser utilitzada ja que segons aquest òrgan judicial vulnera els drets fonamentals del ciclista murcià. Segons la interlocutòria del jutjat madrileny, la prova no es pot fer servir en altres causes que no siguin la que està oberta en l'"operació Port". De tota manera, Valverde declararà aquest dijous a Roma davant del CONI.

Actualitzat
L'operació Port amenaça d'amargar la vida a Alejandro Valverde fins que no es resolgui d'una vegada si la bossa de sang número 18 incautada al doctor Eufemiano Fuentes pertany o no al ciclista murcià. La resolució del jutjat d'instrucció número 31 de Madrid, declarant la nul·litat del procés de petició de proves feta pel Comitè Olímpic Italià, semblava treure un pes de sobre a Valverde i els seus assessors, que s'han plantejat durant tot el dia si valia la pena presentar-se o no la cita de Roma. Però la fiscalia antidopatge del Comitè Olímpic Italià ha assegurat que les proves que tenen, i que demostrarien que la sang de la bossa número 18 és d'Alejandro Valverde, són absolutament legals.

La fiscalia manté la cita de dijous a la tarda i afegeix que si el ciclista no s'hi presenta, incorrerà en un nou motiu d'imputació. L'amenaça ha fet efecte, i els assessors de Valverde han decidit que el corredor murcià declari a Roma.
Anar al contingut