El president de la Generalitat, Quim Torra

Torra sobre la presència de Felip VI als actes del 17A: "Nosaltres no l'hem convidat"

El president de la Generalitat diu que ell assistirà a l'acte d'homenatge a les víctimes i demana a Felip VI que es disculpi pel discurs del 3 d'octubre abans de venir

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, demana a Felip VI que es disculpi pel discurs del 3 d'octubre abans que el monarca assisteixi a Barcelona als actes d'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17 d'agost

Després que ahir el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar la presència del rei a l'acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17 d'agost, el president Quim Torra manté que el monarca no és benvingut i diu que la Generalitat no l'ha convidat:

"En primer lloc, els catalans no tenim rei. En segon lloc, nosaltres encara estem esperant les disculpes de Felip VI sobre el seu discurs del 3 d'octubre"

Quim Torra i Felip VI coincidiran, doncs, a l'acte que es farà a Barcelona. Torra diu que és evident que el president de la Generalitat hi ha de ser en un acte com aquest:

"Nosaltres no l'hem convidat, nosaltres no assistirem a cap acte que convoqui la casa reial, però evidentment a qualsevol acte que es faci a Catalunya, el president de la Generalitat hi anirà"

 

Torra vol també que el 17 d'agost es faci un homenatge als cossos policials que es van encarregar de la investigació dels atemptats de l'agost passat i als seus responsables polítics.

Per això, Torra ha anunciat que el mateix dia visitarà l'exconseller d'Interior Quim Forn a la presó de Lledoners i insta la ciutadania a concentrar-se davant del centre penitenciari per també mostrar el seu suport a Forn:

" I resulta que un dels màxims responsables que poguéssim salvar aquella situació de la manera que es va poder salvar, que va ser el conseller Forn i també el major Trapero. Doncs resulta que un està a la presó i l'altre està sent investigat, i processat, i pendent d'un judici amb unes penes terribles. A nosaltres ens sembla una indecència"

ARXIVAT A:
Quim TorraFelip VIAtemptats Barcelona CambrilsJoaquim Forn
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut