Article al "The New York Times"
Article al "The New York Times"

"The New York Times" fa una comparació entre l'exili de Puigdemont i l'"On és Wally?"

El diari americà explica que el president ha viscut en diferents llocs i que "la policia el busca a Espanya i els periodistes, a Bèlgica"

Actualitzat

El diari nord-americà The New York Times explica la situació política i personal del president Carles Puigdemont en el seu exili a Bèlgica, on resideix des de fa tres mesos. El diari assegura que la localització de Puigdemont és en tot moment un "misteri", fins i tot per al periodista que firma el reportatge.

"La policia el busca a Espanya. Els periodistes el busquen a Bèlgica"

Així comença l'article, que recorre els diferents llocs on s'ha allotjat Puigdemont a Bèlgica, des d'un hotel propietat d'una família catalana a Brussel·les fins a la casa d'un polític nacionalista flamenc a la frontera holandesa, i que compara l'exili amb una versió realista del joc "On és Wally?".

 

 

El NYT explica que Puigdemont va decidir marxar a Brussel·les després de proclamar la república catalana i internacionalitzar el procés independentista català, i que "des d'aleshores ha estat alhora centre d'atenció fora de Catalunya, però també present i absent a Catalunya, un líder virtual d'una causa cada vegada més quixotesca", diu el diari. El periodista considera que no se n'ha sortit del tot, perquè Puigdemont esperava que els funcionaris europeus obliguessin Madrid a negociar.

"Però el Sr. Puigdemont no va poder avançar de manera significativa en el front diplomàtic, i molt menys aconseguir que algun país reconegués la república catalana."

Tot i l'èxit d'haver tornat a guanyar les eleccions proposades per Rajoy i ser "una molèstia" per al president espanyol, el NYT veu l'exili de Puigdemont com un exili "solitari" i recorda els tuits enviats a Toni Comín on es veia derrotat, però que li han donat una dimensió més humana.

El periodista ressegueix els diferents llocs on s'ha vist Puigdemont. Des de l'hotel de Brussel·les fins a la finca de St Pauwels, propietat d'un ric empresari; la visita a Gant, a l'Òpera, al bosc de Sonian, fins i tot un dia a Dinamarca, i també a Waterloo, on sembla que vol instal·lar-se.

Amb tot, el periodista confessa que no l'ha pogut trobar.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestidura
Anar al contingut