Motociclisme

Stoner i Pedrosa dominen les dues primeres sessions d'entrenaments lliures del GP d'Espanya a Jerez

Com va fer a Qatar en la inauguració del Mundial, Honda segueix marcant la pauta al circuit de Jerez, on aquest cap de setmana es disputa el segon gran premi de la temporada. Dani Pedrosa està rodant molt de pressa i la incògnita és quantes voltes podrà aguantar en la cursa sense que se li reprodueixi la falta de sensibilitat a la mà. De moment, Stoner, en la primera sessió, i Pedrosa, en la segona, han estat els més ràpids amb molta superioritat sobre la resta de favorits. En Moto2, el més ràpid del dia ha estat Luthi, seguit per Bradl, Takahashi i Marc Márquez. En 125 cc, Nico Terol i Sandro Cortese s'han repartit els millors temps després de completar les dues primeres sessions cronometrades.

Actualitzat
Les dues primeres sessions d'entrenaments lliures de MotoGP del Gran Premi d'Espanya de motociclisme al circuit de Jerez han confirmat la superioritat de les Honda HRC per sobre de la resta de marques del Mundial. Casey Stoner, primer, i Dani Pedrosa, segon, han dominat amb claredat la primera sessió i han demostrat que seran els dos pilots a batre aquesta temporada. Stoner i Pedrosa han estat els únics capaços de baixar del minut i 40 segons i han tret gairebé mig segon a Valentino Rossi, tercer amb Ducati. Jorge Lorenzo, amb problemes a la seva Yamaha, només ha pogut ser cinquè, mentre que Toni Elias ha estat quinzè, molt lluny dels pilots capdavanters de la categoria. En la segona, s'ha repetit la història però amb els papers canviats. Pedrosa, tot i les molèsties que té a una mà, ha estat el més ràpid per davant de Stoner i Lorenzo, tercer a mig segon dels dos pilots d'Honda. Elias ha perdut una posició i ha acabat setzè.

Sandro Cortese i Nico Terol s'han repartit els millors temps en les dues sessions lliures a la cilindrada dels 125 cc. El pilot d'Alcoi ha estat el més ràpid en la primera sessió i l'italià en la segona, tot i que en el còmput global de temps Terol ha fet un millor registre. Aquests entrenaments lliures han tingut moltes caigudes per culpa del fort vent, que influeix sensiblement en les motos petites, sobretot als revolts més ràpids. El català Maverick Viñales, debutant al Mundial, ha fet un bon paper i ha combinat dos setens llocs.

Marc Márquez millora

En Moto2, el millor temps de la jornada ha estat per a Thomas Luthi, seguit de prop per Stefan Bradl -vencedor de l'anterior gran premi- i Yuki Takahashi. El japonès ha fet el millor temps en la segona sessió del dia però no ha pogut superar els registres matinals signats per Luthi i Bradl. 

A diferència de tots ells, Marc Márquez ha aprofitat la segona mànega per millorar les prestacions de la seva moto i, tot i rodar molt poc, ha pogut acabar segon de la sessió d'aquesta tarda fent, alhora, el quart millor temps del dia. Darrere seu ha acabat un motivadíssim Julián Simón. La distància entre els favorits és mínima, per la qual cosa es preveu una qualificació molt disputada. El millor català, Aleix Espargaró, ha fet el vuitè millor temps del divendres, mentre que Axel Pons n'ha fet el 16è.

Anar al contingut