Carme Forcadell, presidenta del Parlament (ACN)
Carme Forcadell, presidenta del Parlament (ACN)
Barcelona

Segona querella de la fiscalia contra Forcadell per incomplir la suspensió del TC sobre el referèndum

Aquesta vegada s'hi afegeix també els altres membres de la mesa que van votar-hi a favor

RedaccióActualitzat

La fiscalia respon a la petició que li va fer el Tribunal Constitucional i ha presentat una segona querella pels delictes de prevaricació i desobediència contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els altres tres membres de Junts pel Sí de la mesa del Parlament: el vicepresident primer, Lluís Corominas; la secretària primera, Anna Simó; i la secretària quarta, Ramona Barrufet.

Forcadell s'ha queixat, poc després de saber-se la notícia, que la querella és pel que pensa, i ha assegurat que continuarà "defensant la democràcia i el debat":

 

És la segona querella contra Forcadell per suposada desobediència a les suspensions i advertències del Tribunal Constitucional contra tot allò relacionat amb el referèndum. Aquesta vegada s'hi afegeix també els altres membres de la mesa que van votar-hi a favor.

En canvi, no es querella contra el secretari tercer i diputat de Catalunya Sí que es Pot Joan Josep Nuet, de qui diu que en haver-se abstingut al ple considera que no ha de ser objecte de querella. El text de la Fiscalia defensa que Nuet "no pretenia com els querellats incomplir els mandats del TC", sinó que "va actuar amb la creença errònia d'estar complint amb les seves funcions com a membre de la Mesa".

Al seu compte de Twitter, el diputat de CSQEP creu que la querella suposa "una discriminació ideològica i una politització barroera i intolerable":

 

 

La fiscalia demana unir aquesta causa a la que ja hi ha oberta contra Forcadell. Demana també el testimoni d'altres diputats de Ciutadans i el PSC, entre els quals hi ha l'actual delegat del govern espanyol, Enric Millo.

Tensió al Parlament

La decisió de la Fiscalia ha crispat el ple d'aquest dijous al Parlament. El president de grup de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha comparat la Fiscalia i el Constitucional amb els colpistes que van entrar al Congrés fa exactament 36 anys, el 23-F de 1981:

"És la versió 2017 del 'todos al suelo'."

El comentari no ha agradat els portaveus de Cs i PP. Carlos Carrizosa ha defensat que la Fiscalia és un òrgan independent, mentre que el popular Alejandro Fernández ha qualificat de "lamentable" la comparació utilitzada per Turull. El portaveu de CSQEP, Joan Coscubiela, també ha retret la comparació a Carles Puigdemont, Marta Pascal i Jordi Turull en una conversa als passadissos de la cambra.

Les reaccions a la xarxa tampoc s'han fet esperar. El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha enviat directament "a la merda" la Fiscalia:

 

 

Anar al contingut