Sánchez amb Aragonès, al Palau de la Generalitat, el desembre passat (ACN/Jordi Borràs)

Sánchez, sobre l'espionatge a Aragonès: "No ho sabia, com ha de ser en una democràcia sana"

El president del govern espanyol s'ha referit al cas Pegasus i ha dit que han donat la informació que els ha requerit la justícia "a l'avui president de la Generalitat"

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha negat que sabés res de l'espionatge a Pere Aragonès amb Pegasus durant el 2019 i el 2020 --quan ell ja era a La Moncloa--, l'endemà que el president de la Generalitat li reclamés explicacions. Aragonès va assegurar aquest dissabte que si l'executiu espanyol no ho sabia és greu, però que si ho sabia "encara és pitjor".

El president català va assegurar que "un govern ha d'estar informat del que fan els serveis secrets", una afirmació en la qual no ha estat d'acord Sánchez, en la seva rèplica d'aquest diumenge, en una entrevista a La Vanguardia:

"Jo no coneixia aquestes investigacions i aquesta intervenció, com ha de ser en una democràcia sana i forta com l'espanyola."

Sánchez ha assegurat que el seu executiu ha estat "transparent" en aquest cas i que han donat "la informació que ens ha requerit el jutge i que, a més, va ser sol·licitada per l'avui president de la Generalitat".

També ha carregat contra "el silenci" de Feijóo en l'operació Catalunya --a qui ha acusat d'estar sotmès a les idees d'altres partits i que, si fos al govern, "ho tornaria a fer"-- i contra la "fatxosfera" mediàtica que es dedica, ha dit, a "polaritzar, insultar i generar una desconfiança amb una finalitat clara":

"La dreta té un naufragi d'idees. Estan parasitats per la ultradreta. Com poden enderrocar un govern legítim de dos partits d'esquerres? Creant soroll per desmobilitzar l'electorat i provocar desafecció política entre els votants. L'estratègia de la dreta és clara"


Ni referèndum ni finançament a mida

Pedro Sánchez ha defensat la llei d'amnistia com "una contribució a la convivència", una proposta de llei que, assegura, el PP avalaria "si no necessités Vox per poder governar".

També ha tancat la porta a un possible referèndum d'independència a Catalunya, perquè ha dit que és "contrari a la nostra línia d'acció" i s'ha mostrat reticent a un finançament singular per a Catalunya. "L'esquema és el de la multilateralitat, la solidaritat, la responsabilitat fiscal i la lleialtat institucional", ha conclòs.

 

ARXIVAT A:
IndependènciaEspionatgePedro SánchezPere AragonèsPegasusAmnistia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut