La Torre Glòries era la proposada per acollir la nova seu de l'EMA
Barcelona

Rajoy presenta la candidatura de Barcelona per a l'Agència Europea del Medicament

Ho ha confirmat la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, que diu que el procés sobiranista complica la candidatura davant les altres competidores com Viena, Amsterdam o Copenhagen

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy presenta formalment davant de les institucions europees la candidatura de Barcelona per acollir la seu de l'Agència Europea del Medicament. La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha dit que la capital catalana té opcions, però que el procés sobiranista les complica. L'actual seu, Londres, deixarà de ser-ho pel Brexit.

El govern espanyol vol que el Consell Europeu elegeixi al més aviat possible la futura ubicació de l'Agència Europea del Medicament (EMA) perquè la seva candidatura, Barcelona, "compleix tots els requisits" i "ja està preparada" per acollir la nova seu.

També considera que Barcelona garanteix l'acollida "immediata" de l'EMA, perquè ja té l'edifici a punt, la Torre Agbar, que no s'interromprà la feina, perquè l'Agència Espanyola del Medicament pot ajudar en el trasllat, i que no es perdrà el talent dels seus gairebé 900 funcionaris perquè ofereix una ciutat atractiva on molts voldran treballar.

No obstant això, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha explicat aquest dijous a Barcelona que la ciutat té forts competidors, com Viena, Amsterdam o Copenhaguen, i que el procés sobiranista o el fet que l'estat ja tingui quatre agències europees poden ser dos "handicaps".

Anar al contingut