Barcelona

Puigdemont: "Amb el judici ens hem sentit jutjats tots"

Amb aquesta recepció, el president de la Generalitat torna a manifestar el seu suport als encausats pel 9-N

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut aquest divendres a la tarda l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau, una vegada ha acabat el judici pel procés participatiu del 9-N. A l'acte, també hi ha assistirà el diputat al Congrés Francesc Homs. Amb aquesta recepció, Puigdemont torna a manifestar el seu suport als encausats per la consulta sobiranista, com ja va fer aquest dilluns, acompanyant-los fins a les portes del Palau de Justícia.

Després de la reunió, Puigdemont i Mas han ofert una roda de premsa a la sala Torres-García, la que s'utilitza per als actes considerats més transcendentals. El judici ja ha quedat vist per a sentència.

Puigdemont ha explicat en les seves paraules que en aquest judici ens "hem sentit jutjats tots i ens hem sentit representats amb les paraules de tots".

El president de la Generalitat ha afegit que el 9-N neix de la legalitat i la legitimitat democràtica del desig que els governants s'apropin als ciutadans i els serveixin. El 9-N és una fita democràtica, ha dit, de la qual tot el país s'ha de sentir orgullós.

Puigdemont ha afegit que s'ha jutjat l'èxit del 9-N i el problema el té l'Estat. Un Estat que ha dit que podria haver fet servir el civisme per trobar solucions sòlides i, en lloc d'això, va optar per cometre un error.

Puigdemont, en el torn de preguntes, ha dit que el govern espanyol encara és a temps de rectificar.

Mas ha declarat que esperen sentències absolutòries perquè no son culpables de cap delicte

Artur Mas ha reiterat que està convençut que no han comès cap delicte, i que en la seva intimitat sap que va fer el que havia de fer. Mas ha afegit que el que va fer era un servei al país. Després del judici del 9-N, Mas ha declarat que la democràcia espanyola és més petita que abans.

Mas ha declarat que esperen sentències absolutòries perquè no són culpables de cap delicte. Només són responsables de fets polítics, ha afegit.

"Dir que el govern espanyol ho va fet tot sol hauria quedat molt bé però hauria estat una mentida", ha explicat Artur Mas.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut