Puigdemont diu que "molts ens sentim jutjats" i Forcadell, que "estem defensant la democràcia"

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que ell també se sent jutjat pel procés participatiu del 9-N, igual que l'expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau.

"Avui, molts ens sentim jutjats, i per això, avui, una representació molt important de tots els qui vam fer possible el 9-N expressarem la nostra indignació per haver portat a judici el que és un afer polític", ha dit el president, que ha remarcat que la resposta que donarà aquest dilluns el poble català als que cometen "abusos per perseguir idees polítiques" serà de "dignitat".

En un missatge institucional abans de la declaració davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Puigdemont ha constatat que Catalunya té una democràcia "més sana" que Espanya.

"Un país capaç de fer el 9-N té una democràcia més sana que la d'un país que envia al banc dels acusats els dirigents que el van fer possible", ha considerat.

Puigdemont també s'ha expressat a Twitter, amb diverses piulades:

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, s'ha manifestat en la mateixa línia que Puigdemont i Forcadell: "La democràcia no s'hauria de jutjar mai", ha dit. A les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), també ha assegurat que el govern català està "fermament compromès a exercir tots els drets democràtics", per la qual cosa continuarà els preparatius per celebrar un referèndum el 2017.

Junqueras considera que els catalans mereixen una relació d'igual a igual amb la resta de societats europees, entre les quals, la de la resta d'Espanya, i només veu una via per a aquest objectiu: "Això es construeix amb una república catalana".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut