Sánchez estaria d'acord amb la retirada de les urnes (EFE)
Sánchez estaria d'acord amb la retirada de les urnes (EFE)
Madrid

Pedro Sánchez defensa la retirada de les urnes l'1-0

El líder socialista afirma que, "davant d'un fet il·legal, l'Estat ha de garantir la legalitat", i etziba que Puigdemont "ha llegit poc sobre cops d'estat i constitucions"

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez s'ha pronunciat aquest matí més clar que mai contra el referèndum de l'1 d'octubre. En una conferència a Madrid organitzada per Europa Press, el secretari general del PSOE s'ha mostrat partidari que l'Estat retiri les urnes l'1-O. El líder socialista ha avalat els arguments de la portaveu del seu grup al Congrés, Margarita Robles. Segons Sánchez, davant d'una hipotètica convocatòria d'un referèndum il·legal, hauria de prevaler la legalitat constitucional.

"Jo entenc l'anàlisi legal que fa la portaveu i crec, a més, que, davant d'un fet il·legal, l'Estat ha de garantir la legalitat. I aquí em quedo."

Després que Carles Puigdemont va dir que prohibir el referèndum seria com una mena de cop d'estat, Pedro Sánchez desautoritza aquesta idea.

"La meva conclusió és que el senyor Puigdemont ha llegit poc sobre els cops d'estat i les constitucions per plantejar el debat en aquests termes."

Sánchez ha demanat als catalans que l'1 d'octubre no participin en el "simulacre" de referèndum. El líder del PSOE va parlar aquest dilluns amb Rajoy per crear una comissió parlamentària per modernitzar l'actual estat de les autonomies.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut