Oscar Pistorius, en una imatge d'arxiu amb la seva nòvia (Foto: Reuters)
Esports

Oscar Pistorius compareix avui davant la justícia acusat de l'assassinat de la seva nòvia

L'atleta sud-africà Oscar Pistorius compareix avui davant la justícia acusat de l'assassinat de la seva nòvia, la model Reeva Steenkamp. Segons informa l'agència sud-africana de comunicació Sapa, Pistorius ha arribat aquest divendres al matí a la seu del tribunal de Pretòria, on prestarà declaració, assegut al seient del darrere d'un vehicle de la policia sud-africana.

Actualitzat
L'atleta sud-africà Oscar Pistorius compareix avui davant la justícia acusat de l'assassinat de la seva nòvia, la model Reeva Steenkamp. Segons informa l'agència sud-africana de comunicació Sapa, Pistorius ha arribat aquest divendres al matí a la seu del tribunal de Pretòria, on prestarà declaració, assegut al seient del darrere d'un vehicle de la policia sud-africana. Pistorius, que ha passat la nit en una comissaria de Pretòria, ha aparegut amb la cara coberta per amagar-se dels nombrosos periodistes que l'esperaven a les portes del tribunal.

Ahir, la policia de Sud-àfrica va acusar formalment Pistorius de l'assassinat de la seva nòvia, que la matinada de dijous va aparèixer morta, amb quatre trets, al domicili del corredor, a Pretòria. La policia va confirmar l'acusació als periodistes davant la casa de Pistorius i va desmentir els rumors que l'esportista, el primer amb les dues cames amputades que va participar en uns Jocs Olímpics, hagués confós la seva companya amb un lladre.

La brigadier Denise Beukes va esmentar "incidents previs" de violència domèstica a la casa de l'atleta, i va avançar que la policia s'oposarà a la llibertat sota fiança davant del Tribunal de la Magistratura de Pretòria.

Commoció a Sud-àfrica

Pistorius va marcar una fita l'agost passat, a Londres, en convertir-se en el primer atleta amb les dues cames amputades que participava en uns Jocs Olímpics i en classificar-se per a les semifinals de la prova de 400 metres llisos. El crim ha suposat una veritable commoció a Sud-àfrica, on ell era considerat un heroi nacional. Després del succés, les empreses que patrocinaven Pistorius han retirat els cartells amb la seva imatge de les principals ciutats del país. També la multinacional nord-americana de roba esportiva Nike ha eliminat de la seva pàgina web un anunci amb l'efígie de Pistorius.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut