Icona de WhatsApp a la pantalla d'un telèfon mòbil (Europa Press)
Icona de WhatsApp a la pantalla d'un telèfon mòbil (Europa Press)

Nova funció de WhatsApp: algunes converses es podran protegir amb contrasenya

L'aplicació de missatgeria instantània augmenta la privacitat de missatges i converses amb l'opció de bloquejar xats

Redacció / Agències

Protegir alguns xats perquè no apareguin a la safata d'entrada i, si algú ens agafa el mòbil, no els pugui llegir. WhatsApp ha presentat una nova funció de seguretat, que permetrà que a algunes converses només s'hi pugui accedir amb contrasenya o dades biomètriques.

La plataforma de missatgeria instantània ja disposa d'una funció de bloqueig de pantalla, que només permet accedir a l'aplicació amb contrasenya o bé amb la verificació de dades biomètriques.

Ara, amb la nova opció, es podrà limitar l'accés a xats concrets. Aquestes converses desapareixeran de la safata d'entrada principal i es mouran a una carpeta de xats bloquejats (semblant a la dels xats arxivats), on només es podrà accedir amb contrasenya o dades biomètriques com l'empremta dactilar o el reconeixement facial.

"El teu telèfon pot passar de mà en mà, però els teus xats no haurien de fer-ho", assegura el video promocional de WhatsApp:

 


Amb aquesta opció, quan es rebi un missatge en un xat bloquejat, no se'n veurà la vista prèvia a les notificacions del telèfon.

Ho ha anunciat Mark Zuckerberg, el conseller delegat de Meta, companyia propietària de WhatsApp, en una publicació a Facebook en què destaca que és una manera de "fer que les converses siguin més privades":


Com bloquejar un xat

En un comunicat, WhatsApp explica que per bloquejar un xat n'hi ha prou tocant el nom de la persona o del grup i seleccionar l'opció "Bloquejar".

Aleshores, es mourà a la carpeta de xats bloquejats. Per veure-la, cal arrossegar cap avall la safata d'entrada.

Un exemple es pot veure en aquesta imatge difosa per la companyia:

Exemple de com funcionarà el bloqueig de xats de WhatsApp
Exemple de com funcionarà el bloqueig de xats de WhatsApp (Europa Press)


Per WhatsApp, és una opció ideal per a les persones que comparteixin el telèfon mòbil amb altra gent:

"Creiem que aquesta funció és genial per a aquelles persones que, de tant en tant, han de compartir el telèfon amb un familiar o les vegades que algú té el teu telèfon en el moment exacte que t'arriba un xat especial."

La plataforma assegura que, en els pròxims mesos, incorporarà més opcions a aquesta funció, com la possibilitat de bloquejar converses en dispositius vinculats o bé crear una contrasenya personalitzada per als xats que sigui diferent de la que s'utilitza per desbloquejar el telèfon.

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials WhatsApp
Anar al contingut