Madrid

El jutge desestima el cas d'amenaces a Puigdemont des d'un tanc de l'exèrcit

L'informe policial diu que només és "xanxa i burla", i criminalitza Puigdemont per haver creat "amb el seu sarcasme" un context que justificaria les amenaces

RedaccióActualitzat

L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha anunciat que el jutge de Saragossa que portava el cas de les amenaces que van fer a Puigdemont dos civils des d'un tanc de l'exèrcit ha desestimat la demanda. 

El jutjat d'Instrucció descarta que hi hagi delicte en el vídeo:

 



Aquest matí, Carles Puigdemont es feia ressò de l'informe policial encarregat pel jutge. Aquest informe desestima que les amenaces a Puigdemont es puguin considerar delicte. 

Segons l'informe policial, el vídeo no seria constitutiu de delicte perquè es tracta només de "xanxa i burla". A més, culpabilitza Carles Puigdemont per haver creat prèviament, "amb el seu sarcasme", un context que justificaria les amenaces rebudes. 

Aquest era el vídeo on dos homes anunciaven "una sorpresa a Puigdemont" de "70 tones d'amor pur i pura democràcia". Al vídeo també es referien al secretari general de Podem, Pablo Iglesias, a qui anunciaven que "seria el següent":

 


En un tuit, Puigdemont ha publicat extractes de l'ofici del Ministeri de l'Interior. Exposa que mentre hi ha "persones innocents en presó preventiva per la seva ideologia" i també es persegueix polítics, cantants, mecànics, pallassos i mossos per les seves idees, a les dues persones que el van amenaçar directament sobre un tanc de l'exèrcit "no els passa res":

 


Segons recull l'informe policial, els fets van passar el 8 de desembre al Regiment Cuirassat Pavia núm. 4 de Saragossa en un acte de "portes obertes" durant la celebració de la patrona d'Infanteria. Un nombre restringit de civils van poder visitar el regiment i van poder accedir fins on eren els vehicles pesants de què disposa aquest comandament militar.

Dies després es va difondre un vídeo on dues persones amenaçaven Puigdemont i també el líder de Podem, Pablo Iglesias.

L'informe policial conclou que no hi ha delicte perquè "malgrat la possible aparença delictiva dels fets", no hi ha cap element que ho provi perquè, diuen, "el demandant no aporta cap suport objectiu" que avali la seva petició.

A més, els policies que han fet l'atestat consideren que el vídeo amenaçador s'ha d'entendre en un "context prèviament creat per la persona destinatària del seu sarcasme", és a dir, Puigdemont. De qui diuen "és objecte d'investigació per part de les autoritats espanyoles per la seva oberta contradicció amb l'ordenament jurídic".

L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas anuncia que presentarà noves denúncies amb una setantena de missatges amb amenaces, injúries i incitació a l'odi cap al seu client:

 



 

 

 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
Anar al contingut