El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, davant la Comissió de Pressupostos del Congrés
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, davant la Comissió de Pressupostos del Congrés
Madrid

Montoro culpa l'independentisme de la manca de pressupostos

Davant la Comissió de Pressupostos, el ministre d'Hisenda ha reiterat en diferents ocasions que la "causa clara, manifesta i explícita" que ha impedit tirar endavant els comptes ha estat l'independentisme

Actualitzat

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assegurat que la causa per la qual no han aprovat els pressupostos del 2018 és l'independentisme. Durant la compareixença a la Comissió de Pressupostos del Congrés ha reiterat en diferents ocasions que la "causa clara, manifesta i explícita" que ha impedit tirar endavant els comptes d'aquest any ha estat l'independentisme.

"No és una causa menor, és la crisi política més gran que ha viscut la democràcia."

Per Montoro, el procés ha estat el "màxim desafiament a l'estat de dret", però també ha assegurat que ha estat "un intent fallit d'obstaculitzar" la recuperació econòmica a Catalunya i Espanya. Segons el ministre d'Hisenda, al juliol, el govern espanyol comptava amb una majoria per aprovar els pressupostos, però la crisi catalana ho va alterar i va obligar a prorrogar els números del 2017. El PNB, aliat del govern espanyol en l'exercici anterior, ha afirmat que no iniciarà negociacions fins que no es resolgui la crisi política a Catalunya.

Sense els vots del PNB, el govern espanyol no ha estat capaç de trobar, ara per ara, suports suficients per aprovar els pressupostos. De fet, no els ha arribat a presentar oficialment.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut