Un nen i una mare d'acollida jugant
Un nen i una mare d'acollida jugant
Barcelona

Més ajudes econòmiques per a les famílies que acullen menors tutelats a Catalunya

Falten famílies per acollir els nens més petits que viuen en centres de la Generalitat

RedaccióActualitzat

Ara mateix hi ha 100 nens i nenes a Catalunya que necessiten una família que els aculli, tots ells menors de sis anys que, per al seva curta edat, són una prioritat ja que cap d'ells hauria de viure en un centre. Ara, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha aprovat crear nous incentius econòmics per a les famílies que acullen menors tutelats per la Generalitat, i ha fixat nous imports addicionals a la prestació per acolliment.

Entre els nous complements, el de 60 euros mensuals per ajudar a pagar les activitats de lleure dels infants. També augmenten les ajudes a les famílies que acullen més d'un nen o les que en tenen amb diversitat funcional. També s'oferiran ajuts per desplaçaments per les visites amb la família biològica -97 euros al mes- i el complement per urgència i diagnòstic -700 euros-.

A més, s'oferirà la gratuïtat a les farmàcies i bonificacions en les taxes d'ensenyament.

Amb aquestes i altres accions, que s'emmarquen en el pla estratègic per a la promoció de l'acolliment que ha impulsat la conselleria que encapçala Dolors Bassa, el govern vol promoure l'acolliment i facilitar que les famílies facin aquest pas.

Actualment hi ha 600 famílies acollidores a Catalunya i prop de 1.000 nens tutelats. Reben de la Generalitat una contraprestació econòmica mensual, en funció de la situació i l'edat del nen, que ara el Departament d'Afers Socials i Famílies ha augmentat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut