Naut Aran

Mas diu que no impediria una consulta a l'Aran i demana a Espanya que prengui nota

El president de la Generalitat diu que no posarà impediments perquè l'Aran celebri una consulta d'autodeterminació si així ho vol. Mas demana al govern espanyol que prenguin nota i tingui la mateixa actitud amb Catalunya.

RedaccióActualitzat

Si depengués de Catalunya, els aranesos podrien decidir el seu futur. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha deixat clar que no posaria cap impediment perquè l'Aran celebrés una consulta sobre el seu futur a Catalunya.

Des de l'estació d'esquí de Baqueira-Beret, Mas ha explicat que el govern treballarà perquè l'Aran segueixi formant part de Catalunya i s'hi senti còmode, però ha assegurat que no posarà pals a les rodes si es vol fer una consulta. Argumenta que, si els catalans volen decidir els seu futur, els aranesos també hi tenen tot el dret: ''si un dia volen consultar-se a ells mateixos, Catalunya els ha de poder respectar''.

Mas ha aprofitat per reclamar a Espanya la mateixa actitud que té Catalunya amb l'Aran. Assegura que voldria que el govern espanyol fes el mateix amb Catalunya, respecte a la consulta.

Sense notícia d'eleccions plebiscitàries

Pel que fa a la consulta pel referèndum, convocada per al dia 9 de novembre, el president Mas s'ha mostrat confiat de poder-la celebrar i ha dit que, ara mateix, unes eleccions plebiscitàries no estan planificades. Mas ha puntualitzat pel que fa a la consulta que del que es tracta ara és de convocar-la i fer-la.

Recurs pel castellà a les aules

Pel que fa a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre l'ús del castellà a les aules el president de la Generalitat ha dit que és una sentència amb què no està 'gens d'acord', però que s'ha de respectar. Per aquest motiu ha explicat que es presentarà recurs davant de les instàncies judicials.

Mas ha dit que el que cal fer és seguir defensant el sistema educatiu català, un sistema que funciona bé i agrada a la immensa majoria de la gent.

El president ha fet un apunt en defensa de l'aranès i ha explicat que és una llengua que forma part de la identitat de la Vall d'Aran i cal protegir-la i defensar-la.

El president ha fet aquestes declaracions des de l'estació d'esquí de Baqueira Beret, on, després de gaudir d'una jornada d'esquí, ha participat a la reunió anual que es fa amb l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut