Barcelona

El TSJC obliga cinc escoles a fer un 25% de les hores de classe en castellà

En una decisió inèdita, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga cinc escoles catalanes a fer un 25% d'assignatures en castellà. És el primer cop que una sentència fixa una quota.

Actualitzat

La justícia catalana obliga quatre escoles i un institut a fer en castellà, a més de l'assignatura pròpia de castellà, una de troncal d'una altra àrea. L'objectiu final és que les classes en castellà representin un 25% del total d'hores lectives que fan els alumnes.

La decisió l'ha pres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya després de la denúncia de cinc pares i després de requerir als centres educatius que expliquessin les hores de castellà que cursaven els alumnes que han denunciat.

El tribunal requereix que els canvis en aquests cursos on van els vuit alumnes que han denunciat es facin, com a màxim, en un mes. Això vol dir, per exemple, que nens de P5, que tenen cinc anys, hauran de fer dues assignatures en castellà.

La decisió judicial afecta l'Institut Alba del Vallès de Sant Fost de Campsentelles, el centre educatiu Escolàpies Sant Josep de Sabadell, el col·legi Sant Bonaventura, Franciscans de Vilanova, el centre educatiu Mare de Déu del Roser de Barcelona i l'Escola Pia de Sarrià de Barcelona.

Fins ara, la justícia no havia marcat el percentatge d'hores que havia de representar el castellà, ni tampoc que s'hagués d'oferir una assignatura troncal en la llengua oficial de l'estat espanyol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut