Maragall considera un "acte de legítima defensa" reobrir les delegacions a l'exterior

El conseller no descarta arribar a un acord amb el govern espanyol a través del diàleg

Actualitzat

El conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, assegura que la Generalitat continuarà reobrint, en un "acte de legítima defensa", les delegacions a l'estranger després de l'aplicació del 155. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller ha afegit que no descarta arribar a una entesa amb el govern de Pedro Sánchez "en una taula de diàleg" tot i el recurs presentat per l'executiu espanyol:

"És un acte de legítima defensa d'unes raons i d'uns drets. (...) No hem de descartar que es trobi una via d'acord en les taules de diàleg amb una proclamació de voluntat d'acord per part del govern espanyol."

Maragall ha defensat que les delegacions reobertes ara no són noves. D'aquesta manera, s'ha dirigit al ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, que ha comunicat que recorrerà el decret que ordenava les restitucions perquè la Generalitat no les va comunicar amb prou temps.

"Aquestes delegacions no les hem creat ara, sinó que hem aplicat un criteri de normalitat democràtica mínima un cop ha deixat d'estar en vigència l'aplicació de l'article 155."

Per aquesta raó ha reiterat que "no estem en un procés nou de creació".

"L'endemà de la finalització del 155 havíem de correspondre amb un sentiment i amb una necessitat real de presència catalana al món."

 

 

El conseller ha afegit que el seu objectiu és que Catalunya tingui més presència al món i ha assegurat que el recurs del govern espanyol "no atura res".

"L'interès del govern és que Catalunya estigui present al món."

En primer lloc, Maragall vol recuperar les delegacions que ja existien abans del 155 com Portugal i després obrir-ne a altres territoris europeus, com els països nòrdics o els Balcans, i a països emergents.

En aquest sentit, el titular d'Exteriors ha dit que espera que el seu departament deixi de "trobar obstacles o bloquejos que impedeixin aquesta presència". De fet, segons ell, "reobrir el conflicte de les delegacions és absurd i innecessari".

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut