Barcelona

L'Orquestra del Teatre Mariinski de Sant Petersburg obre al Liceu la Temporada Ibercàmera

El Gran Teatre de Liceu de Barcelona ha obert la 27a temporada de concerts Ibercàmera. La inauguració ha anat a càrrec de l'Orquestra, Cors i Solistes del Teatre Mariinski de Sant Petersburg, dirigits per la batuta del prestigiós Valeri Gergiev, en el seu debut al Liceu. Els músics han interpretat el primer acte de "La Valquíria" i el segon acte de "Parsifal", de Richard Wagner.

Actualitzat

Fundada el segle XVIII, l'Orquestra del Teatre Mariinski té des del 1860 la seva seu al famós teatre Mariinski de Sant Petersburg. La formació, que sempre ha atret els principals directors de tot el món, va viure la seva època daurada a la segona meitat del segle XIX sota la direcció d'Eduard Napravnik.

Amb Valeri Gergiev al capdavant, l'orquestra ha mantingut ferms llaços amb òperes com la Metropolitan Opera House, The Royal Opera House Convent Garden, el Théatre Chatelet de París o la Scala de Milà.

Gergiev també ha col·laborat en el llançament de cantants com Galina Gortxakova i Olga Borodina i ha expandit i rejovenit el repertori, especialment el de compositors russos.

A més de l'Orquestra del Teatre Mariinski, la Temporada Ibercàmera tindrà com a plats forts les actuacions de la pianista Maria Joao Pires al costat de la Chamber Orchestra of Europe i la violinista alemanya Anne-Sophie Mutter, que lidera els Trondheim Soloists.

La Temporada Ibercàmera oferirà fins al mes de maig un total de deu concerts.

Anar al contingut