Ambaixada de la Gran Bretanya a Teheran
Ambaixada de la Gran Bretanya a Teheran
Teheran

L'Iran i el Regne Unit reobren les ambaixades després de gairebé quatre anys

La millora de relacions ha estat possible gràcies a l'acord nuclear signat per l'Iran amb sis potències mundials, fa unes setmanes

RedaccióActualitzat

El Regne Unit i l'Iran han reobert les respectives ambaixades, tancades des de l'assalt i pillatge de la delegació britànica a Teheran el 2011.

Aquest diumenge, davant la mirada del ministre d'Afers Estrangers britànic, Phillip Hammond, i mentre sonava l'himne britànic, la "Union Jack" ha tornat a ser hissada oficialment al pati de l'ambaixada a Teheran.

La millora de relacions ha estat possible gràcies a l'acord nuclear signat per l'Iran amb sis potències mundials, fa unes setmanes.

En arribar a Teheran, Hammond ha penjat un missatge a les xarxes socials on explicava que aquesta reobertura és un moment històric en les relacions bilaterals. És un senyal de desglaç en les relacions d'Occident amb l'Iran, ha dit:

 

 

A més, el ministre ha apuntat que ara l'Iran i el Regne Unit podran discutir els desafiaments que tots dos països afronten, com ara el terrorisme, l'estabilitat regional, l'avançament d'Estat Islàmic a Iraq i Síria, la migració i la lluita contra les drogues".

L'ambaixada iraniana a Londres s'ha reobert al mateix temps.

L'obertura de les ambaixades ha estat fortament criticada pels sectors contraris al règim islàmic, que ho consideren perillós.

Atac a l'ambaixada

El Regne Unit va tancar l'ambaixada a Teheran quan una manifestants iranians van irrompre en els seus dos edificis principals el 29 de novembre de 2011. Van destruir els retrats dels monarques britànics, van cremar un cotxe i van robar equips electrònics.

Un missatge amb el text "Mort a Anglaterra" encara es pot veure en una de les sales de l'ambaixada.

Anar al contingut