La borsa nipona s'ha revifat.
La borsa nipona s'ha revifat.
Japó

L'índex Nikkei tanca amb guanys del 5,68% després d'una nova injecció de 30.000 milions d'euros

Després de la patacada de les últimes 48 hores, la borsa nipona s'ha revifat i ha tancat amb una pujada del 5,68%. D'aquesta manera, recupera els 9.000 punts i corregeix una part de les fortes pèrdues de la jornada anterior, quan va registrar la tercera caiguda més important de la seva història, amb una pèrdua del 10,5%. Aquesta revifada ha arribat després que el Banc Central del Japó hi ha fet una nova injecció de diners, per assegurar que els mercats financers tinguin liquiditat per afrontar la catàstrofe. L'aportació, aquest cop, ha estat de 30.000 milions d'euros.

Actualitzat
El Banc Central del Japó ha tornat a moure fitxa a favor de l'estabilitat econòmica del país. Ha fet una nova injecció de 30.000 milions d'euros per evitar un col·lapse del sistema financer i així poder afrontar la catàstrofe arran del terratrèmol de divendres passat. I les borses ho han agraït. La xifra s'afegeix a l'aportació rècord de 200.000 milions d'euros que l'autoritat monetària ha fet en només tres dies. El banc, a més, ha avançat que probablement entre dijous i divendres lliurarà uns 77.801 milions més.

Aquesta nova injecció de diners han fet, finalment, reaccionar en positiu la borsa de Tòquio. L'endemà de registrar una patacada històrica que va provocar pèrdues als parquets de tot el món, l'índex Nikkei ha tancat amb guanys del 5,68%. D'aquesta manera, recupera els 9.000 punts. En jornades anteriors, va arribar a caure fins a un 14%, uns 1.350 punts.

En aquest context, el ministre de Política Econòmica i Fiscal, Kaoru Yosano, ha destacat que és important mantenir oberts els mercats nipons, ja que clausurar-los podria tenir un impacte negatiu en l'àmbit internacional.

Pel que fa als interessos econòmics amb el Japó, Catalunya compra quatre vegades més del que ven. Les exportacions es van disparar al 60% l'any passat. D'empreses catalanes amb relacions comercials amb el país nipó n'hi ha 25, com per exemple Freixenet.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut