Líders mundials demanen al govern català i a l'espanyol que negociïn

Segons ha pogut saber TV3, Exteriors fa dies que manté converses amb líders internacionals per a la mediació

RedaccióActualitzat

Una associació de líders mundials que treballen per la pau i els drets humans demanen una negociació entre Catalunya i Espanya. En el grup, anomenat "The Elders", hi ha persones com Kofi Annan, Ban Ki-Moon, Jimmy Carter i Desmond Tutu.

Segons ha pogut saber TV3, la conselleria d'Exteriors fa dies que manté converses amb líders internacionals per a la mediació. Just aquest diumenge, el grup "The Elders" ha emés un comunicat condemnant la violència i demanant negociació.

En el comunicat, el grup també condemna la violència. Recorden el "progrés de la transició democràtica" i demanen que "no es posi en risc". 

Kofi Annan ha explicat la crida al diàleg del grup:

"La crisi constitucional que s'està vivint a Espanya crida a la consulta i no a la confrontació. Demano al govern espanyol i a la Generalitat de Catalunya que renovin el seu compromís amb la resolució a través el diàleg. Han de trobar un camí pacífic per sortir d'aquesta crisi"

 

En l'organització The Elders, fundada per Nelson Mandela, hi ha persones com els exsecretaris generals de les Nacions Unides Kofi Annan i Ban Ki-moon. També hi ha personalitats de prestigi mundial com Martti Ahtisaari, Ela Bhatt, Lakhdar Brahimi, Gro Harlem Brundtland, Fernando H. Cardoso, Jimmy Carter, Hina Jilani, Ricarod Lagos, Graça Machel, Mary Robinson, Desmond Tutu i Ernesto Zedillo.

Anar al contingut