Mèxic DF

L'estret marge de vots que separa Calderón i López Obrador obliga a ajornar fins dimecres la proclamació del nou president de Mèxic

Els resultats oficials de les eleccions presidencials de Mèxic no es coneixeran fins dimecres, segons han informat des de l'Institut Federal Electoral. La raó és que de moment, el recompte revelaria gairebé un empat tècnic entre el candidat de l'esquerra, Manuel López Obrador, i el conservador, Felipe Calderón. El president de l'òrgan electoral ha explicat que aquest frec a frec impedeix fer públics els resultats del recompte ràpid de vots fet en unes 7.200 meses electorals i per això caldrà esperar a dimecres.

Actualitzat
L'elecció del substitut de Vicente Fox s'ha convertit en els comicis més disputats i polaritzats de la història política moderna de Mèxic. Els tres candidats més ben posicionats per presidir el país fins al 2012 són López Obrador, de l'aliança Pel Bé de Tots, formada per tres partits d'esquerres; Felipe Calderón, del partit conservador oficialista PAN, i Roberto Madrazo, de l'Aliança per Mèxic, una coalició al voltant del PRI.

Després que en les últimes eleccions es trenqués amb el predomini del PRI durant més de setanta anys, els experts pronostiquen que els comicis d'avui tindran una forta abstenció.

A més de les eleccions presidencials, els mexicans hauran de renovar els governs estatals de Morelos, Jalisco, Guanajuato, el cap de govern del districte federal i els seus respectius governs locals.

Des del mes de novembre, a l'Amèrica Llatina s'han escollit dos mandataris de dretes (Hondures i Colòmbia), dos d'esquerres (Xile i Bolívia) i dos de socialdemòcrates (Perú i Costa Rica). Aquest any, encara queden per votar el Brasil, l'Equador, Nicaragua i Veneçuela.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut