Barcelona

L'Estat invertirà 30 milions d'euros per evitar la pèrdua de sorra a les platges del Maresme

L'Estat invertirà 30 milions d'euros durant 15 anys per solucionar el problema de la pèrdua de sorra de les platges del Maresme amb l'objectiu que sigui una solució definitiva

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Medi Ambient, la Conselleria de Territori i els alcaldes del Maresme tornen a buscar solucions per a l'erosió que cada any tenen les platges d'aquests municipis, que perden gairebé tota la sorra. Així, doncs, el govern espanyol preveu una inversió de 30 milions d'euros durant 15 anys per a accions prioritàries.

Després de la reunió que han mantingut els alcaldes dels municipis costaners del Maresme amb el director general de Costes del Ministeri de Medi Ambient, Pedro Saavedra, aquests s'han mostrat descontents per la solució que es proposa al problema de la falta de sorra de les platges. L'alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, ha destacat que no s'ha concretat el calendari d'actuacions que es portaran a terme en els pròxims 15 anys i que, els 30 milions d'euros que es preveu invertir-hi no són suficients i consideren que "s'haurien de posar més diners perquè els treballs puguin acabar abans dels 15 anys previstos".

El projecte

L'Estat ha assenyalat que el projecte òptim tindria un cost de 50 milions d'euros i que amb aquests 30 milions inicials s'actuaria a les platges del Maresme que necessitin un nivell de protecció alta. Una de les actuacions que es portaran a terme serà la construcció de dics de contenció perquè la sorra abocada a les platges quedi retinguda i, després, es redistribueixi aconseguint que aquesta solució sigui definitiva. La primera actuació es portarà a terme aquest any 2015 a la zona de Tordera i l'any que ve es traslladarà a Premià de Mar i el Masnou. De fet, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar i el Masnou són dels municipis més afectats per la pèrdua de sorra.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut