Manila

Les víctimes del "Ketsana" superen les 370 quan s'acosta un altre supertifó

El pas del tifó "Ketsana" continua sumant víctimes al seu pas pel sud-est asiàtic. Entre les Filipines, Cambodja i el Vietnam ja se n'han comptabilitzat 372. La tempesta, que ha deixat milers de damnificats, ha començat a perdre força mentre es dirigeix cap a Laos. Al Vietnam, el "Ketsana" ha provocat esllavissades de terra i ha sepultat desenes de persones, a més de danyar milers de cases i cultius. I a les Filipines ha causat les pitjors inundacions dels últims quaranta anys. Les autoritats han reclamat ajudes a l'estranger per als més de 350.000 evacuats.

Actualitzat
Sembla, però, que aquests tres països no tindran temps de recuperar-se abans de l'arribada d'un nou tifó. Ara els amenaça el "Parma", que avança cap a l'arxipèlag filipí. Ara és a 600 quilòmetres a l'oest de l'illa de Samar, l'extrem oriental de l'arxipèlag, i està previst que toqui terra dissabte amb vents superiors als 150 quilòmetres per hora.

Les autoritats avisen que "hi ha possibilitats que es converteixi en un supertifó" i temen que puguin acabar de rebentar el ja desbordat sistema de desaigüe de la capital, Manila, si hi arriba, ja que la ciutat ja està molt afectada pel pas del "Ketsana".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut