Sumatra

Els morts pel terratrèmol de Sumatra ja superen el miler

Un nou balanç oficial del terratrèmol que dimarts va afectar l'illa de Sumatra, a Indonèsia, eleva ja a 1.100 les víctimes mortals, segons l'ONU, i 2.500 el nombre de ferits. Es tem, però, que la xifra final encara sigui més alta perquè moltes persones continuen atrapades sota la runa. Mentrestant, a Samoa els equips de rescat continuen treballant per trobar possibles supervivents del tsunami que ha arrasat la costa i que ja ha provocat almenys 150 morts. A més, es treballa amb la incertesa de si arribarà un altre tsunami, ja que hi ha hagut un nou terratrèmol de 6,8 graus a l'escala de Richter al sud de l'illa de Tonga, a prop de Samoa.

Actualitzat
L'ONU ha confirmat les pitjors previsions i ja eleva a 1.100 les persones mortes pel fort sisme d'Indonèsia, de 7,6 graus, i que ha causat la destrucció a l'illa. "Crec que les víctimes mortals seran milers, si es té en compte la magnitud dels danys", ha afirmat la ministra de Sanitat indonèsia, Siti Fadilah Supari. El sisme va provocar l'enfonsament de centenars d'edificis que van sepultar desenes de persones. Es dóna el cas que Padang, la capital de l'illa de Sumatra -la més afectada-, s'hi ubica una de les falles més actives del món.

40 hores sepultada


Els terratrèmols sembren el pànic i deixen estampes terrorífiques, però a vegades guarden històries increïbles. És el cas d'una noia de 21 anys que ha sobreviscut més de 40 hores sota les runes de l'escola on estudiava. Els serveis d'emergència van haver d'excavar un túnel per tal d'arribar a la noia. Un cop fora, l'estudiant ha confessat que hi ha més persones sepultades que estan vives, fet que ha mobilitzat els bombers indonesis per tal de rescatar-los al més aviat possible.

Samoa i Tonga també tremolen


L'illa de Samoa, en ple oceà Pacífic, es recupera del tsunami que va sorprendre els seus veïns. El balanç de víctimes mortals és ja de 148 persones, i 7 morts més a l'arxipèlag veí de Tonga. Les autoritats han confirmat el funcionament correcte de l'alerta de tsunami, però diuen que l'epicentre del terratrèmol que el va provocar era tan a prop de la costa que la gent no va tenir prou temps d'allunyar-se'n.

Sense temps per analitzar-ho bé tot, al sud de Tonga hi ha hagut un altre terratrèmol, en aquest cas de 6,8 graus a l'escala de Richter, que podria provocar un altre tsunami. L'activitat sísmica en aquesta zona és molt freqüent, ja que al fons marí hi ha centenars de volcans que encara estan en actiu.
Anar al contingut