Les plaques dels vigilants de seguretat hauran de ser en català.
Les empreses de seguretat tenen un termini de 18 mesos per adaptar-se a la normativa.

Les plaques dels vigilants jurats de seguretat privada seran en català

La Generalitat ha aprovat una ordre que obliga les empreses que ofereixen serveis de seguretat a identificar els treballadors amb un distintiu en llengua catalana. Aquesta normativa afecta també els vigilants privats d'explosius.

RedaccióActualitzat
Així doncs, segons la nova normativa, a la part superior de l'anvers del distintiu ha de figurar-hi l'expressió en català "vigilant de seguretat" o "vigilant d'explosius", segons correspongui, i a la part inferior ha de portar gravat el número d'habilitació.

L'ordre s'empara sota la Llei 1/1998, del 7 de gener, de política lingüística, on s'estableix que "les empreses que gestionen o exploten un servei concedit per l'Administració catalana han d'emprar normalment el català en les seves actuacions i documentació internes i en la retolació, en les instruccions d'ús, en l'etiquetatge i en l'embalatge dels productes o els serveis que produeixin o ofereixin".

Les empreses de seguretat que treballen a Catalunya tindran un termini de 18 mesos, és a dir, fins a l'estiu del 2013, per adaptar-se a la nova regulació.


Des del sindicat SIPVS-C, majoritari al sector, han explicat que les empreses de seguretat ja han expressat en reunions amb ells que no tenen intenció de pagar la despesa que suposa aplicar aquesta nova normativa. El sindicat ha expressat el seu temor que al final aquest esforç econòmic els afecti directament amb ells.
Anar al contingut