Barcelona

Les llàgrimes de Sant Llorenç assoleixen el nivell màxim de visibilitat

Veure una estrella fugaç ja fa dies que és més fàcil que la resta de l'any, però aquesta nit les possibilitats han crescut encara més. I és que aquesta matinada ha estat la més propícia per observar el fenomen anual de la pluja d'estrelles dels Persèids, més popularment coneguda com les llàgrimes de Sant Llorenç. La coincidència amb la fase de lluna nova afavoria que es puguin veure aquests estels, però la nuvolositat que hi ha hagut a Catalunya ha fet la guitza.

Actualitzat
La fase lunar era aquesta nit la millor aliada de totes les persones que volien gaudir de la pluja d'estrelles dels Persèids. Estava en fase nova, i això vol dir més foscor i, per tant, més visibilitat. Només calia allunyar-se una mica de les ciutats i que els núvols no entorpissin la vista. Les altres claus per no perdre's l'oportunitat de demanar un desig eren orientar-nos cap a l'est. La millor hora: com més pròxima a l'alba millor.

La màxima intensitat de la pluja era entre les set i les nou del matí. De totes maneres, durant tota la nit es podia observar el fenomen, amb una mitjana d'entre 50 i 100 estrelles fugaces cada hora. De fet, el fenomen té una durada d'uns quinze dies, però aquesta matinada ha estat quan ha assolit la màxima intensitat.

Els Persèids són un corrent de meteorits que se suposa que provenen de la constel·lació de Perseu. La pluja d'estrelles es dóna quan la Terra travessa la zona on hi ha les partícules de pols còsmica que desprenen aquests cometes, les quals s'encenen amb el contacte amb l'atmosfera. Pel recorregut de la Terra al voltant del Sol, el fenomen coincideix cada any amb el dia de Sant Llorenç.
Anar al contingut