Bogotà

Les FARC demanen negociar però no accepten les condicions del govern colombià

La guerrilla colombiana ha fet el primer pronunciament després de la mort del seu cap militar, abatut per l'exèrcit. Les FARC reiteren que reclamen "una oportunitat per a la pau", que estan obertes a negociar, però que de moment no accepten les condicions que imposa el govern per encetar el diàleg, és a dir, alliberar tots els ostatges que tenen segrestats i suspendre els atacs. Aquest divendres s'han sabut més detalls sobre com es va fer l'operació que va permetre acabar amb el cap militar de la guerrilla colombiana.

Actualitzat
Les FARC asseguren que estan disposades a negociar però en cap cas a rendir-se. És el primer pronunciament de la guerrilla colombiana després que el govern colombià ha anunciat la mort del cap militar, Víctor Julio Suárez, àlies "El Mono Jojoy", i d'altres 20 guerrillers més.

El pronunciament de les FARC és una resposta al missatge que els enviava el govern colombià, que, després de l'operació contra El Mono Jojoy, instava els guerrillers a entregar-se. Les FARC estan obertes al diàleg però no accepten les condicions que imposa el govern de Juan Manuel Santos: que alliberin tots els ostatges que tenen segrestats i que suspenguin els atacs. Les FARC consideren aquests requisits una rendició.

Localitzat gràcies a unes botes especials


El missatge de la guerrilla arriba tot just quan es coneixen nous detalls de l'operació contra el seu cap militar. Gràcies a unes botes militars equipades amb GPS l'exèrcit colombià va poder localitzar el cap militar de la guerrilla de les FARC. L'espionatge colombià va interceptar la petició d'un calçat especial per al cap guerriller. Va ser llavors quan l'exèrcit colombià va posar en marxa l'operació en què Víctor Julio Suárez va morir juntament amb altres efectius de la insurgència. En l'operació, també s'han confiscat uns 15 ordinadors i uns 60 llapis de memòria de la guerrilla, que analitzaran els serveis d'intel·ligència colombians.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut