Sitges

Lara destaca l'estabilitat del govern Montilla, que ha fet que Catalunya torni a ser un "oasi"

El president del Cercle d'Economia, José Manuel Lara, ha destacat l'estabilitat del govern de la Generalitat que presideix José Montilla. Aquestes afirmacions contrasten amb les que fa un any va fer el mateix Lara davant Pasqual Maragall, on va lamentar la crispació política, fruit del debat sobre l'Estatut d'Autonomia. Lara ho ha dit avui davant de Montilla en les jornades que el Cercle d'Economia organitza a Sitges. Aquí mateix, el president Montilla ha respost als empresaris que ja tenen la tranquil·litat que reclamaven fa un any.

Actualitzat

"Catalunya torna una mica a ser l'oasi de l'Estat." Amb aquesta afirmació el president del Cercle d'Economia, José Manuel Lara, ha destacat la tranquil·litat i estabilitat que, segons la seva opinió, ha retornat el govern de José Montilla i que tant reclamaven els empresaris després d'una etapa convulsa per la negociació de l'Estatut. Lara ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la 23a edició del Cercle d'Economia a Sitges, davant d'empresaris i directius com Josep Oliu (Banc Sabadell), Narcís Serra (Caixa Catalunya), Artur Carulla (Agrolimen) o Jordi Mercader (Aigües de Barcelona), així com del president de la Generalitat.

Segons Lara, després de sis de mesos de govern Montilla, existeix la sensació "que el govern mana", cosa que "el fa més previsible i estable". Aquesta rebuda contrasta amb la fredor amb què Lara va acollir el discurs de Pasqual Maragall, ara fa un any.

A continuació, un José Montilla satisfet ha pres la paraula per assegurar que els empresaris ja tenen la tranquil·litat que reclamaven fa un any, quan es van lamentar de la crispació que havia generat el debat sobre l'Estatut. El president català ha contrastat la tranquil·litat que es viu ara a casa nostra amb la crispació que domina la vida política espanyola, prova, ha dit, que Catalunya no era la culpable de la situació de fa un any: "Aquells que atribuïen la culpa de la crispació a allò que es feia des de Catalunya haurien de tenir ara el coratge de reconèixer que la força crispadora estava, potser, més enllà que aquí."

Després de recordar que fa un any "hi havia qui volia fer creure que les reivindicacions de la millora de l'autogovern que sorgien de l'àmbit polític eren contraproduents", Montilla ha constatat que la societat civil, i molt especialment l'empresariat català, s'han posat en primera línia en la reivindicació de la millora de les infraestructures i, en concret, de l'aeroport de Barcelona "com a emblema". "Probablement s'estigui produït una rectificació en un doble sentit: des de la política s'ha pres consciència de les limitacions per aconseguir eficaçment els nostres objectius d'autogovern i des de la societat civil s'ha entès que la passivitat còmoda davant les qüestions col·lectives tenia uns costos inassumibles per al futur de l'economia i la societat catalanes", ha afegit.

El president català també s'ha referit a l'Estatut per dir que no viu pendent dels recursos presentats davant el Tribunal Constitucional, sinó que el seu executiu està bolcat en el desenvolupament del text. I sobre la situació de l'economia catalana, Montilla ha assegurat que els índexs actuals permeten afirmar que, lluny de l'eufòria, "Catalunya viu un bon moment econòmic".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut