Els premiats de l'any passat amb Carles Puigdemont i Carme Forcadell (ACN)
Els premiats de l'any passat amb Carles Puigdemont i Carme Forcadell (ACN)
Barcelona

L'aplicació del 155 ajorna l'entrega de les Creus de Sant Jordi per primera vegada en 37 anys

Fonts de la Generalitat afirmen que les creus ja s'han encarregat i que la seva entrega està supeditada a la formació del govern

RedaccióActualitzat

L'entrega de les Creus de Sant Jordi d'aquest any s'han ajornat en aplicació de l'article 155. L'acte, previst per a aquestes dates, està supeditat a la formació del nou govern perquè és el president de la Generalitat, en un acte institucional, qui en fa els honors.

De moment, l'executiu espanyol no ha pres cap decisió en aquest sentit i no hi ha cap indici que ho faci aviat. Tot i això, fonts de la Generalitat asseguren que els guardons es lliuraran i que, fins i tot, ja s'han encarregat les creus. Per la situació política, es preveu escurçar els terminis de revisió de candidats, l'aprovació de la llista de guardonats i la cerimònia d'entrega.

La Creu de Sant Jordi data del 1981 i és una de les màximes distincions i la més popular que atorga la Generalitat a persones i entitats que han destacat especialment en el servei a Catalunya. Fins l'any passat se n'han entregat 1.500. El nou executiu també haurà d'atorgar les Medalles President Macià, que reconeixen els mèrits de persones i entitats en l'àmbit laboral.

 

 

L'any passat, l'acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi es va celebrar el 3 de maig. Els guardons es van atorgar a 29 personalitats i 24 entitats distingides pels serveis prestats a Catalunya en els terrenys econòmic, cívic i cultural.

Entre els guardonats hi havia l'actor i director teatral Josep Maria Pou, l'esportista i campiona olímpica Gemma Mengual, l'empresari Víctor Grífols, el periodista Josep Cuní i l'actriu Teresa Gimpera. A l'exministra socialista Carme Chacón li van concedir la Creu a títol pòstum. L'acte el van presidir Carles Puigdemont, Carme Forcadell i Santi Vila.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàGovern empresonat
Anar al contingut