Els premiats amb les Creus de Sant Jordi 2017 amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a palau aquest dimecres 3 de maig (HORITZONTAL)
Els premiats amb les Creus de Sant Jordi 2017 amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a palau aquest dimecres 3 de maig (HORITZONTAL)
Barcelona

Puigdemont lliura les Creus de Sant Jordi

L'exministra Carme Chacón ha rebut el guardó a títol pòstum i l'han recollit el seu fill i la seva germana, en un dels moments més emotius de la cerimònia

Actualitzat

El govern de la Generalitat ha lliurat aquest dimecres al vespre les Creus de Sant Jordi a 29 personalitats i 24 entitats distingides pels serveis prestats a Catalunya en els terrenys econòmic, cívic i cultural. Entre els guardonats aquest any hi ha l'actor i director teatral Josep Maria Pou, l'esportista i campiona olímpica Gemma Mengual, l'empresari Víctor Grífols, el periodista Josep Cuní i l'actriu Teresa Gimpera.

L'exministra Carme Chacón ha rebut el guardó a títol pòstum i l'han recollit el seu fill i la seva germana, en un dels moments més emotius de la cerimònia. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tancat l'acte defensant els premis i assegurant que un país que no reconeix la vàlua de la seva gent no va enlloc.

 

L'historiador Borja de Riquer, que ha parlat en nom de tots els distingits amb la Creu de Sant Jordi d'aquest any, ha manifestat que Catalunya no ho ha tingut fàcil "amb uns veïns massa poderosos i intervencionistes", però ha assegurat que "ha progressat molt i s'ha manifestat com un país rebel quan veia que els seus drets eren ignorats o trepitjats, tant a l'edat mitjana com als segles XIX, XX i XXI".

 

Anar al contingut