Façana principal de l'Ajuntament de Barcelona
Façana principal de l'Ajuntament de Barcelona
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona vol convocar 1.911 places de funcionari el 2018 i el 2019

És l'oferta pública d'ocupació més gran que haurà fet mai. La intenció és rebaixar l'interinatge del 30% al 9% en els àmbits administratius, de serveis socials i educació

RedaccióActualitzat

L'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dijous la intenció de convocar gairebé dues mil places de funcionari en els pròxims dos anys. És l'oferta pública d'ocupació més important que haurà fet mai aquesta institució i ha de servir per reduir el percentatge d'interins.

En concret són 1.911 places que cobriran baixes i jubilacions en els àmbits de l'administració, dels serveis socials i educatiu. En aquest últim, entre els perfils hi haurà psicòlegs, educadors socials i mestres d'escoles bressol, Primària, Secundària i música.

Segons el regidor Eloi Badia, això millorarà el funcionament dels serveis:

 "Hem fet una aposta decidida per poder fer avui aquesta convocatòria històrica d'oposicions. Creiem que reverteix la situació que ens vam trobar a l'ajuntament: molt aprimat i debilitat, amb un interinatge crònic que dificultava la política laboral i la promoció i que d'alguna manera afectava també els serveis."

Segons s'ha informat, la intenció és que les oposicions es vagin convocant entre entre el 2018 i el 2019 i els que les guanyin s'aniran incorporant progressivament a la feina. Amb aquesta convocatòria l'ajuntament vol rebaixar del 30% al 9% l'interinatge de la plantilla.

Anar al contingut