Barcelona

La UGT no vol cap conveni amb salaris per sota dels 1.000 euros

El secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, vol convenis amb salaris per sobre dels mil euros i que els sous s'apugin per damunt de la inflació

RedaccióActualitzat

Si la setmana passada Mariano Rajoy feia un balanç positiu de l'evolució econòmica durant el 2017, el secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, creu que la millora no ha arribat a tothom i que ha estat un any amb poc diàleg social.

Tot i haver firmat l'acord del salari mínim aquest Nadal, ara demana apujar salaris i reclama que qualsevol nou conveni no tingui cap sou per sota dels 1.000 euros.

Àlvarez ha fet balanç del 2017 amb el secretari del sindicat a Catalunya, Camil Ros, i també ho ha fet en una entrevista a TV3.

"Jo crec que l'any 2017 s'ha perdut. No hi ha hagut manera de poder aprofundir en cap dels debats."

Considera que no s'ha parlat prou de pensions, ni de la renda mínima ni de formació professional. Això sí, els últims dies d'any van aconseguir tancar l'acord sobre el salari mínim amb el govern, un salt que Àlvarez considera important, tot i que no arriba als prop de 1.000 euros que ells reclamaven històricament i que recomana la Carta Social Europea.

"En tot cas, això també ho hem valorat. I hem arribat a la conclusió que estarem en millors condicions per negociar el salari mínim si tenim aquest acord previ que si no el tenim."

Per això, ara volen tancar un acord de salaris amb la patronal CEOE i fixa dues condicions.

"Una: hem de situar el salari mínim per conveni a 1.000 euros. I dues: l'augment dels convenis ha de ser un augment que tingui en compte la inflació, la recuperació de poder adquisitiu i el mateix creixement de la productivitat al nostre país. Hi haurà gent que tindrà un 10% i gent que tindrà un 5%."

Amb el govern esperen poder acordar com reduir la precarietat i la temporalitat en els contractes. Hi veu possibilitats, però creu que, de moment, les postures estan allunyades. Mentrestant, s'avindria a poder situar a les agendes els temes laborals i socials, i que la situació catalana no acapari tots els debats.

"Nosaltres, des del punt de vista estatal, el que hem d'intentar és, per tots els mitjans, no caure en el parany que aquest sigui el monotema durant l'any 2018."

Àlvarez també vol que pensions i altres temes socials tornin a l'agenda dels polítics i al debat social.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut