El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo
El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo
Madrid

La revàlida de 4t d'ESO, només per a alguns alumnes, i la de Batxillerat, sobre les troncals, l'última proposta del govern espanyol

La revàlida de 4t d'ESO no la faran tots els alumnes, segons l'última proposta del ministre d'Educació

RedaccióActualitzat

Canvis en les proves finals de 4t d'ESO i 2n de Batxillerat per intentar arribar a un pacte nacional per a l'educació. La revàlida de quart d'ESO no la faran tots els alumnes, segons l'última proposta del ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, després que aquesta setmana el Congrés dels Diputats ha aprovat la paralització de les revàlides. Iñigo Méndez de Vigo ho ha explicat en sortir del Consell de Ministres:

"Sobre les proves de 4t d'ESO, es faran en una mostra i els alumnes s'examinaran de les matèries troncals exclusivament. Amb això complim l'objectiu d'avaluar, que sempre és bo, però també és un gest del govern cap el camí que ens ha de portar el pacte nacional per a l'educació".

La prova de segon de Batxillerat, per la seva banda, serà molt similar a l'antiga selectivitat i només s'hi hauran de presentar els alumnes que vulguin accedir a la Universitat i només sobre les troncals de 2n:

"Respecte al Batxillerat, només l'hauran de fer aquells alumnes que vulguin accedir a la universitat perquè aquesta avaluació no tindrà efectes acadèmics, i s'examinaran de les matèries troncals exclusivament de segon de Batxillerat".

Un model que, segons ha explicat Méndez de Vigo, l'executiu ha pactat amb la conferència de rectors d'universitats espanyoles i que se sembla a la selectivitat. Es tracta de la proposta que el  28 de novembre el govern espanyol presentarà amb les comunitats autònomes en al Conferència Sectorial d'Educació.

Sigui com sigui,  Méndez de Vigo ha assegurat que la LOMCE "no es derogarà ni paralitzarà" aquest curs.

Méndez de Vigo també ha explicat que demanarà al Congrés la revocació dels acords de la Mesa del Congrés quan va admetre a tràmit la proposició de llei del PSOE per a la suspensió del calendari d'aplicació de la LOMCE. 

Anar al contingut