Barcelona

La Generalitat vol convertir les estacions d'esquí en destí turístic durant tot l'any

La Generalitat ha aprovat un Pla Director de les Estacions de Muntanya per als pròxims cinc anys. I l'objectiu és fer-ne un sector econòmic potent i que no hagi de tornar a demanar ajuda al govern quan es troba amb problemes econòmics. Pel que fa a l'impacte mediambiental, el pla també posa límits al creixement. Uns límits que els grups ecologistes ja han qualificat de totalment insuficients.

Actualitzat
La poca afluència de gent a les pistes quan arriba l'estiu és normal si l'activitat de les estacions depèn només de la neu. És una de les situacions que vol canviar el pla, perquè l'esquí no sigui l'únic motor econòmic de la muntanya. Per aconseguir-ho, en cinc anys s'invertiran 71 milions d'euros. D'aquests, gairebé 46 milions seran per millorar les carreteres que van a les estacions, els nous remuntadors i la fabricació de neu artificial. Uns altres 20 milions aniran al pla d'hotels i equipaments d'oci, la promoció d'activitats fora de la temporada d'hivern i les campanyes per augmentar els visitants estrangers a les estacions catalanes.

El pla també defineix les zones esquiables i en limita les futures ampliacions a cotes superiors als 1.800 metres. En el cas de la Vall Fosca, la possible modificació faria que arribés fins a les pistes de Boí Taüll, que també es podran ampliar.

A l'entorn de les pistes, el govern pretén que es moderi la construcció de segones residències. Tot i així, el pla no preveu cap normativa per frenar-la i només especifica que s'orientaran els creixements residencials cap a hotels en detriment dels apartaments.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut