Moscou

La Fiscalia russa obre la seva pròpia investigació per l'assassinat de Litvinenko

La Fiscalia General de Rússia ha obert la seva pròpia investigació per l'assassinat de l'exmembre del servei federal de seguretat, l'antic KGB, Aleksandr Litvinenko, i també per l'intent d'assassinat de l'empresari Dmitri Kovtun, una de les últimes persones que es van reunir amb l'exespia a Londres abans de ser hospitalitzat. La mateixa fiscalia ha anunciat que a Kovtun també li han diagnosticat una malaltia vinculada a un element radioactiu.

Actualitzat

La Fiscalia General russa ha obert un expedient penal per l'assassinat de Litvinenko i per l'intent d'assassinat de l'empresari rus Dmitri Kovtun, una de les últimes persones que es va reunir amb l'exespia rus, i a qui han diagnosticat una malaltia vinculada a un enverinament també amb algun element radioactiu.

Aquest anunci arriba l'endemà de l'interrogatori de Kovtun a càrrec dels detectius de Scotland Yard que des de dilluns són a Moscou investigant el cas. Precisament l'interrogatori d'agents de Scotland Yard a un altre testimoni clau, l'exespia Andrei Lugovoi, ha quedat ajornat. Tant Kovtun com Lugovoi, i també Viatxeslav Sokolenko, es van reunir amb Litvinenko al bar de l'hotel Millenium de la capital britànica abans que aquest fos hospitalitzat.

Finalment l'exprimer ministre rus Iegor Gaidar publica avui una carta al diari "Finantial Times" en què diu que enemics de les autoritats russes el podrien haver intentat enverinar durant el seu viatge a Dublín per empitjorar les relacions entre Rússia i Occident.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut