Futbol

La Federació de Futbol de Gibraltar reconeix que hi ha contactes amb la Catalana per l'amistós

La Federació de Futbol de Gibraltar ha reconegut que hi ha contactes amb la Catalana per jugar l'amistós del 14 d'octubre. L'ens federatiu de Gibraltar, enfrontat amb el president de l'Espanyola, Ángel María Villar, ha afirmat que no tindrien cap inconvenient a jugar el partit. El vicepresident i seleccionador de Gibraltar, Alberto Buhagiar, ha explicat a Catalunya Ràdio com han estat les primeres converses amb responsables de la Federació Catalana. De moment, però, encara no s'ha produït cap contacte oficial.

Actualitzat

La voluntat de la Generalitat i de la Federació Catalana de futbol és clara: S'ha de jugar el partit, tant si és amb el consentiment de la Federació Espanyola com si no. Des que Ángel María Villar va mantenir el veto al partit, la Federació Catalana va començar a fer gestions per trobar un nou rival. La condició, clara, que estigui disposat a jugar sense el permís de la Federació Espanyola.

La selecció de Gibraltar té ara mateix tots els números per convertir-se en el rival de Catalunya en el partit del 14 d'octubre. El govern de la Generalitat ha mantingut uns primers contactes oficiosos amb la Federació de Futbol de Gibraltar que s'ha mostrat oberta a disputar el partit. La notícia l'ha avançat a "L'esport al punt" de Catalunya Ràdio, el vicepresident de la Federació Gibraltarenya, Alberto Buhagiar.

La Federació Catalana de Futbol ja està al corrent d'aquestes converses i creu que Gibraltar reuneix les característiques idònies per jugar contra Catalunya. A més, Gibraltar està disposada a jugar sense el permís de la Federació Espanyola. Ara la Federació de Gibraltar només espera l'oferiment formal de Catalunya de disputar aquest partit, un oferiment que hauria d'arribar de manera imminent perquè la selecció de Gibraltar es pogués preparar. Des de la Federació de Gibraltar l'únic que els preocupa és que el nivell del futbol català estigui molt per sobre de les seves possibilitats de jugadors seleccionables.

El Catalunya-Gibraltar es jugaria el 14 d'octubre, la data en què s'havia de jugar el Catalunya-Estats Units. La Federació Catalana de Futbol, primer de tot, agrairà tot el suport que ha rebut de la Federació de Futbol dels Estats Units, que ha estat predisposada a jugar contra Catalunya i ha intervingut directament amb la Federació Espanyola de Futbol perquè el partit Catalunya-Estats Units es pogués jugar.

Tot seguit, la Federació Catalana estudiarà els pros i els contres de jugar contra Gibraltar. El que més preocupa a hores d'ara és que l'afició catalana respongui i que el partit Catalunya-Gibraltar tingui entitat. Per això, s'hauria de mobilitzar els aficionats amb tots els mecanismes possibles perquè el partit fos un èxit.

Anar al contingut