Barcelona

La caiguda d'un únic asteroide a Mèxic va ser la causa de l'extinció dels dinosaures

Un asteroide va acabar amb els dinosaures. Quaranta-un científics d'arreu del món tanquen el debat obert sobre el final dels grans sauris. Hi havia diverses teories, però aquest estudi certifica que el responsable va ser un meteorit que va impactar a l'altura del que ara és la península de Yucatán, a Mèxic. Segons expliquen aquests investigadors en un article publicat a la revista "Science", la interacció de l'asteroide amb l'atmosfera va elevar la temperatura fins al punt que va resultar insuportable per als animals.

Actualitzat
L'extinció dels dinosaures va ser causada per l'impacte d'un únic asteroide a la Terra. No és el primer cop que s'apunta aquest hipòtesi, però ara ho confirma un estudi que publica la revista "Science". Un equip de 41 investigadors d'arreu del món han validat la tesi que el meteorit va impactar a la península de Yucatán, a Mèxic, ara fa 65 milions d'anys, tot generant una explosió catastròfica que va acabar amb els dinosaures.

La interacció de l'asteroide amb l'atmosfera, a una velocitat de 44.000 quilòmetres per hora, va provocar una elevació de temperatura que els animals no van poder suportar. A més, l'impacte va alliberar més energia que un milió de bombes atòmiques. Això va destruir el 70% de les espècies vives de la Terra i va suposar el final del període Cretàcic i l'inici de l'era Terciària.

+ informació:
Article a Scientific American
Article a Imperial College London
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut