Brussel·les

Juncker insta Espanya a formar govern estable i a "estar a l'alçada" davant els moviments de "determinades regions"

RedaccióActualitzat

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Junker, ha assegurat no voler opinar sobre els moviments en "determinades regions i províncies de l'Estat" quan se li ha preguntat per l'independentisme a Catalunya. Durant la roda de premsa sobre les prioritats i reptes de la Unió Europea, no obstant això, i sobre aquesta qüestió i la situació provisional del govern espanyol després de les eleccions del 20-D, ha afirmat:

"Jo no vull interferir en la composició del govern espanyol, ni vull pronunciar-me sobre els moviments que han sorgit en determinades regions i províncies espanyoles. Només vull que Espanya estigui a l'alçada."

D'aquesta manera, el president de la Comissió Europea ha descartat donar consells en públic perquè -segons ha assegurat en to irònic- "mai són escoltats", però ha assegurat que el seu missatge a Espanya se centra en la necessitat d'estabilitat.

Dilluns el portaveu de Juncker, Margaritis Schinas, no va voler fer "cap comentari" sobre la investidura de Puigdemont, ja que es tractava d'un "afer intern d'Espanya" i no els correspon "expressar un posicionament sobre l'organització constitucional d'un estat membre".

D'altra banda, el president de l'Eurocambra, Martin Schulz, va defensar que la qüestió catalana "s'ha de discutir dins del marc de la Constitució espanyola i no en un debat al Parlament Europeu".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut