Barcelona

Jordi Sànchez creu que Mas ha de donar explicacions sobre els escorcolls judicials a CDC

El president de l'Assemblea Nacional Catalana ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que "qualsevol polític, qualsevol partit que tingui la sospita de la corrupció, ha d'explicar-se"

RedaccióActualitzat

El president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, considera que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha de donar explicacions sobre els escorcolls de divendres a la seu de Convergència i de la seva fundació. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Sànchez creu que no es pot vincular corrupció i sobiranisme, però afirma que seria bo escoltar els responsables de partits que puguin tenir una ombra de dubte: "Qualsevol polític, qualsevol partit que tingui en aquests moments la sospita de la corrupció, ha d'explicar-se, ha de donar explicacions a la ciutadania perquè finalment la gent el que vol és fer net d'un passat. I en aquest fer net entrem en el procés sobiranista. Crec que una de les esperances de molta gent de poder construir un país nou és esborrar totes aquestes rèmores del passat."

El president de l'ANC lamenta la carta oberta de l'expresident espanyol Felipe González en què critica el procés sobiranista, i diu que la millor resposta serà omplir la Meridiana per la Diada: "La resposta més clara l'hem de donar l'11 de setembre. Hem de tornar a demostrar que som un sol poble, que tenim una voluntat de construir democràticament un futur pel nostre país. No acceptarem que se'ns compari ni amb el naixement del feixisme o del nazisme, ni molt menys que ens posin en un escenari dramàtic com el que han viscut alguns països de l'antiga Europa de l'est el segle XX". Jordi Sànchez està convençut que la mobilització de l'11 de setembre serà pacífica i festiva, i que no hi haurà obstacles per portar-la a terme.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut