Washington

Ja són 51 els laboratoris que haurien rebut àntrax viu

El Pentàgon reconeix que el greu error de seguretat hauria afectat 17 estats nord-americans i tres països més: el Canadà, Austràlia i Corea del Nord

Actualitzat

L'exèrcit dels Estats Units ha comprovat amb sorpresa que l'enviament per error de mostres d'àntrax vives -fet que es va divulgar la setmana passada- va molt més enllà del que es pensava. El greu error de seguretat ha passat des de fa anys i ha afectat 51 laboratoris de 17 estats nord-americans, i ha arribat fins i tot a tres països: el Canadà, Austràlia i Corea del Sud.

La investigació continua oberta i se sospita que el nombre d'enviaments amb risc biològic pot augmentar. el vicesecretari de Defensa, Bob Work, ha explicat que alguns dels enviaments haurien estat transportats pel servei de missatgeria Fedex.

Els enviaments formen part d'un pla de prevenció d'atacs químics, però les mostres d'àntrax s'haurien hagut d'enviar amb el bacteri mort o inactiu i, per un error -que és el que s'està investigant-, van arribar bacteris vius als punts de recepció.

El Pentàgon descarta que es tracti d'un fet deliberat i assegura que no hi ha hagut cap risc de contaminació biològica.

De totes maneres, la investigació es complica perquè el Pentàgon haurà de revisar més de 400 enviaments d'àntrax a tot el país que van ser classificats com inactius, cosa que ara està qüestionada. De fet, la policia del Pentàgon és una de les institucions que podria haver rebut enviaments sospitosos d'àntrax.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut