Barcelona

Intercepten a l'aeroport de Barcelona una droga subsahariana desconeguda fins ara a Espanya

Els Mossos d'Esquadra han interceptat a l'aeroport de Barcelona una partida d'una droga desconeguda fins ara a Espanya. S'anomena "khat" i procedeix de l'Àfrica subsahariana. El carregament, de 24,5 quilos, tenia com a destinació Nova York, perquè al Canadà i els Estats Units es consumeix molt. La droga prové de mastegar les fulles d'una planta africana i té efectes estimulants i euforitzants similars als de la cocaïna. Un home ha estat detingut.

Actualitzat
La investigació dels Mossos d'Esquadra arran de la detecció d'uns enviaments sospitosos a través d'una empresa de l'Hospitalet ha permès confiscar a l'aeroport de Barcelona un carregament de 24,5 quilos d'una droga que aquí és nova, però que està molt estesa al Estats Units i el Canadà. Es tracta del "khat".

Aquesta droga, fins ara desconeguda aquí, prové d'una planta de l'Àfrica subsahariana. Se'n masteguen les fulles fresques i provoca insomni, depressió, anorèxia, irritació estomacal, dificultats respiratòries i dependència. Els seus efectes estimulants i euforitzants s'assemblen als de la cocaïna, però amb la diferència que no causa paranoia. Els seus principis actius, la catinona i la catina, amb una estructura química gairebé idèntica a l'amfetamina, estan prohibits per l'ONU a gran part del món.

L'home que enviava a Nova York el paquet de droga, valorat en gairebé 15.000 dòlars, nascut a Nigèria però amb nacionalitat britànica i de 46 anys, ha estat detingut i ja és a la presó, acusat de narcotràfic.
Anar al contingut