El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska
Madrid

Grande-Marlaska respon a Torra emplaçant-lo a reunir-se en una Junta de Seguretat

Actualitzat

El ministre de l'Interior espanyol, Fernando Grande Marlaska, ha traslladat per carta al president Quim Torra la voluntat de fer una Junta de Seguretat de Catalunya la primera setmana de setembre.

El ministre assegura que l'objectiu de la trobada és "millorar l'eficàcia policial", "respondre a les demandes de seguretat a la ciutadania i assegurar "la convivència a l'espai públic". Marlaska proposa un ordre del dia, amb temes com la lluita contra el crim organitzat i la violència de gènere, així com la integració definitiva dels Mossos d'Esquadra al CITCO (el Centre d'Intel·ligència Contra el Terrorisme i el Crim Organitzat) per lluitar contra les amenaces terroristes.

En el text, Grande-Marlaska recorda a Torra que l'ens és paritari i, per aquest motiu, tant la convocatòria com l'ordre del dia siguin "fruit del consens, la lleialtat institucional i el respecte recíproc per les competències respectives".

El ministre contesta així la carta que li va enviar dimarts el president Quim Torra en què li demanava, textualment, depurar responsabilitats a la policia per la presència d'agents en "grups armats" a Catalunya. En aquest sentit, el titular d'Interior assegura que "la trobada també servirà per tractar aquelles qüestions que reiteradament [Torra] ha assenyalat a les seves cartes".

Aquesta és la carta:

Carta del ministre Grande-Marlaska al president Quim Torra by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim Torra
Anar al contingut