"Ser com soc", la nova cançó del grup infantil Xiula contra el bullying

S'ha presentat en streaming coincidint amb el Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar

RedaccióActualitzat

El grup infantil Xiula i una quarantena de nens i nenes de primària han escrit i interpretat la cançó "Ser com soc" per dir prou al bullying, coincidint amb el Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar. La jornada pretén sensibilitzar i empoderar l'alumnat i la comunitat educativa en la prevenció de l'assetjament i la millora de la convivència.

Els experts reclamen dades per poder-hi fer front de manera efectiva. Un dels pocs estudis que hi ha fins al moment el va fer Save the Children el 2016 i diu que 1 de cada 10 estudiants afirma que ha patit bullying alguna vegada.

La nova cançó dels Xiula i tot el procés de preparació amb els alumnes de primària de Sabadell que l'han cantat, s'ha presentat per streaming aquest dimarts 2 de maig a través del canal de YouTube del Departament d'Educació, en un acte en què s'han connectat altres escoles de tot Catalunya.

Pots recuperar aquí com ha anat aquesta presentació:


Els Xiula ja havien publicat fa uns anys una altra cançó contra l'assetjament, "Rispect":


Programa especial al SX3

D'altra banda, aquest dimarts s'estrena el programa especial sobre l'assetjament escolar que el SX3 ha preparat coincidint amb el Dia Internacional contra el Bullying.

És un espai de debat que dona la paraula als nens i nenes sobre temes d'actualitat que preocupen, com és el cas del bullying, i en què, per primer cop, l'"InfoK" i el "Ràndom" uneixen forces. Amb el títol "No callis! Contra el Bullying", estarà disponible a les plataformes digitals del SX3 amb la voluntat que escoles i instituts el puguin fer servir com a eina de treball a classe.

 

ARXIVAT A:
Assetjament escolar
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut