Andreu Van den Eynde al "Més 3/24"
Andreu Van den Eynde al "Més 3/24"
Madrid

Els polítics presos denuncien que el TC reté els seus recursos "en un calaix"

RedaccióActualitzat

L'advocat Andreu Van den Eynde denuncia que el Constitucional reté tots els recursos que han presentat les defenses per retardar el salt al Tribunal d'Estrasburg.

En declaracions a "Més 3/24", l'advocat d'Esquerra per a la macrocausa del procés català, Andreu Van den Eynde, ha denunciat l'actuació del Tribunal Constitucional.

"El Constitucional estava admetent un 1% dels recursos d'empara, i en el nostre cas ens ha admès el 100%, i no n'hem presentat dos o tres, n'hem presentat, entre totes les defenses, 12 o 13. Estan sortint de l'estadística. Les males llengües diuen que és perquè vol congelar la tramitació i evitar que puguem saltar i anar a les jurisdiccions internacionals."

 

 

Precisament, Josep Rull, des de la presó, fa un tuit en què diu que el TC continua admetent a tràmit els seus recursos d'empara amb l'únic propòsit de deixar-los en un calaix i retardar el màxim possible l'accés al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg. Rull assegura que magistrats del TC "se'n vanten en privat".


Van den Eynde també critica les irregularitats i el desordre amb què han rebut el sumari de la macrocausa contra el procés.

"És una espècie com de 'big data' que, personalment, crec que no està fet per casualitat. Han bolcat tota una informació per fer-la més difícil de manejar i perjudicar la defensa."

L'advocat d'Esquerra assegura que en aquest cas també hi ha molta lentitud en les instàncies judicials per frenar les defenses.

"El problema és que el recorregut de les impugnacions nostres comença aquí i va molt lent tirant cap amunt, i encara estem al mig del camí."

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut